20 August, 2015

short thought

Hey
Assalamualaikum !

Its 4.00 a.m yaw. And I still didn't sleep. Goshh, esok mesti kena lecture again dengan mak. I've got insomnia this recently, I guess. Hm

oh, back to da title.
Short thought about the people.
I wonder why people easily judging. they never know what we are facing. What we are doing for. What we are deciding for.

Diorang tak tahu semua tu.
Tapi indeed diorang ikut sedap mulut nak cakap macam2.
Tak faham jugak la apa masalah diorang ni.

And worst, diorang perli2 sakan like they are too good enough and live in perfection.

And disebabkan 'barrier' ni jugaklah, kita terus di'judge'.

Mulut orang kita tak boleh nak tutup. Tapi, kita boleh buat2 tak dengar dan pedulikk je apa semua orang cakap buruk pasal kita.
Sebab hanya kita yang tahu what's the best for us. They didn't deserve to judge at all. Kan ??

Sekadar meluahkan. Tiada maksud nak ditujukan kepada sesiapa. Maaf jika terkasar bahasa. Kbyee.

5 comments:

  1. Pekakkan telinga je. Btw i sepatutnya jadi engineer sebab ada degree in engineering but i lebih meminati bisnes, pekakkan telinga orang nak kata apa. Kita lebih minta bab tu. Teruskan jela. N i lebih senang remove orang negatif dalam hidup i. Senang. Semua sekeliling sekarang yang positif belaka. Hihi.

    Jana Pendapatan Dari Rumah 2 ke 3k sebulan: INCOME 2-3K SEBULAN

    ReplyDelete
  2. Buat tak tahu je orang macam tu. Macam la diorang perfect sangat kan. Haha. Anggap jelah diorang ni takde life sendiri sebab tu sibuk nak jaga tepi kain orang lain. Kasihannn. Hehe.

    ReplyDelete
  3. maybe sebab life kita lebih bagus dari diorang kottt.. hehe.

    ReplyDelete
  4. masalah kita sama lah. insomnia >.< biasa sampai pukul 3 or 4 pagi baru boleh tidur
    Tak kisahlah apa orang nak judge kat kita. Yang penting kita happyyyy >.<

    ReplyDelete
  5. people -_- they judging too soon.

    ReplyDelete