20 August, 2015

short thought

Hey
Assalamualaikum !

Its 4.00 a.m yaw. And I still didn't sleep. Goshh, esok mesti kena lecture again dengan mak. I've got insomnia this recently, I guess. Hm

oh, back to da title.
Short thought about the people.
I wonder why people easily judging. they never know what we are facing. What we are doing for. What we are deciding for.

Diorang tak tahu semua tu.
Tapi indeed diorang ikut sedap mulut nak cakap macam2.
Tak faham jugak la apa masalah diorang ni.

And worst, diorang perli2 sakan like they are too good enough and live in perfection.

And disebabkan 'barrier' ni jugaklah, kita terus di'judge'.

Mulut orang kita tak boleh nak tutup. Tapi, kita boleh buat2 tak dengar dan pedulikk je apa semua orang cakap buruk pasal kita.
Sebab hanya kita yang tahu what's the best for us. They didn't deserve to judge at all. Kan ??

Sekadar meluahkan. Tiada maksud nak ditujukan kepada sesiapa. Maaf jika terkasar bahasa. Kbyee.

09 August, 2015

Kembali Ber-Blog !!

Hii
Assalamualaikum    
Apa khabarrr gaiss ? hope you're in a pink of health ! =) acecece, bajet macam retis buat comeback pulak aku ni :')

lamanya tak tulis entry dekat sini. hanya mampu online sekali sekala untuk tengok blog betapa bersawangnya blogging. Yeayy ! Lepas ni inshaAllah dah boleh hapdett post banyak2 ( hitupun kalau kau rajin kan fatin) ... 

Kali ini, aku tulis blog dengan azam baru ! hehehe, aku nak tulis kali sambil cari ramai kawan2. Ye lah, rasanya agak payah bagi spesis aku ni sebab aku jenis yang suka buat kerja sendiri dan tak berapa suka bergaul dengan stranger :') tapi,  itu dulu la. Sekarang aku nak cari kawan. bukan tak cukup kawan2 yang dah ada, cuma saja nak berkenalan lagi ramai. Biar ramai kawan, jangan ramai musuh kan ^^

Haihh, kesian dekat blog ni lepas berabad ditinggalkan dek tuannya yang tidak langsung rajin walaupun sekali untuk mengemaskini blog sejak masuk matrik. bukan sengaja tapi dek kesibukan semasa di matrik dan tahap kemalasan yang tak kurang kalah dari cipan :')


sekarang dah habis matrik (act, dah lama bercuti sejak bulan lima rituu lagi) ...
baru sempat nak update semuanya. cuti beberapa bulan ni aku makan tido makan tido ulang sampai habis cuti lah kot. Hewheww .. takde la. Gurau je kot. menjadi driver tak berbayar untuk ambil adik dari sekolah salah satu dari kerja sampingan waktu cuti ni :'))

by the way, i've changed my blog to a new looksss ! sebelum ni kuno je, aku nak bukak blog nak update pun rasa malas (eceh padahal memang kau malas kan, alasan je semua ni). hahaha, ni semua berkat tutorial2 yang diajar oleh Lyssa Faizureen yang comel dan baikhati ni.hehe, kamsahamnida, Lyssa !!


ni je yang mampu aku edit. simple gila kalau dibandingkan dengan blog2 lain yang beratus kali ganda lagi cantik dan kemas .. huhu aku ikut je sebijik sebijik tutorial Lyssa ni. Senang je ikut step yang dia terangkan. Aku google siang malam nak cari image2 yang berkenan di hati nauu. tema kaler blog pun aku main bedal je itupun ntah matching ke tidak pun taktahulah. ni pun minta tolong adik yang tolong suggest-kan. Muahaha ..
ni kira okay dah lah kot kan untuk stage yang baru nak merangkak edit blog macam akuu nii. Hehe

okaylah, jom tido dah mengantuknya ya Rabbi. next time update. adios ! 




p/s: Rinduuu... :')